Kuvat: Kalle Kirjalainen

Blogi

Avangard Omsk - KHL:n finaaliin

Blogi >>

Huh,huh, pitkäperjantai oli tosi pitkä, kun piti koko iltapäivä piilotella peiton alla kuurupiilossa jääkiekkomatsin päättymistä. Sydän hakkasi rinnassa niin lujasti että kissa rinnan päällä ihmetteli mukutusta. Haukat saivat maalin ekassa erässä ja se oli johtomaali. Vastustaja yritti todella kovasti saada tasoitusta. Kun osaa hiukan lukea peliä kentällä ja pidättää oikeassa paikassa hengitystä käy pelin seuraaminen pitkäperjantapiinasta. 

Käydessäni mieheni kanssa Omskissa tarttui venäläinen taikauskoisuus minuun kuin terva. Peläten huonoa onnea, en uskaltanut kirjoitella facebookpäivityksiä tai muutoinkaan pistää riviäkään mihinkään vaikka välie-erävoittoja tulikn. 

Vein Karrille ja hänen kavereilleen Heinolasta Pekan-Leivan Kalaleipää ja montakiloa hedelmäkarkkeja (6kg) ja parin kilon verran turkinpippuri-karkkeja tuomaan hyvää onnea.

Viimeisenä runkosarjapeli- ja vierailupäivänämme kävimme Karrin ja Anssin kanssa syömässä läheisessä hienossa ravintolassa. Karri selvitteli tilauksemme oikein selkeällä venäjänkielellä, minä tilasin grillattua kanaa valkosipulissa.
Silmät oli pudota pöydälle kun kotkottaja tuotiin pöytään - valtavalla puualustalla jökötti iso kana jalat pystyssä ja sen koivista sojotti kokonaisia valkosipulin kynsiä. Siitä ei puuttunut kuin höyhenet.
Minulta katosi ruokahalu tyystin, mutta Karrin mielestä se oli oikein maukasta. Se kana piti syödä sormin. Ajattelin tuolloin, että tämän täytyy tietää hyvää onnea.

Meidän miehet pääsivät vielä KHL-pelaajien runkosarjanpäättäjäisiin pelaajien omaan luolaan.

Karri ja Anssi ovat todella suosittuja Omskissa samoin Raimo Summanen. Karrin ja muiden joukkueen pelaajien kuvia oli mm. huoltoasemilla suurina valotauluina. Suomalisilla on seuran puolesta tulkki. Hän on aivan upea ihminen ja pitää pojistamme erittäin hyvää huolta.  Victoria huolehtii myös ulkomaalaisten pelaajien omaisten hyvinvoinnista, kun he vierailevat Omskissa. Fanit ovat uskomattoman hienotunteisia, uskollisia ja jaksavat odottaa hallin ulkopuolella tuntikausia saadakseen suosikiltaan nimmarin.  Jääkiekkojoukkue ja sen pelaajat ovat Omskilaisille yksinkertaisesti koko elämä.

Omskilaiset kunnioittavat ja surevat edelleen KHL-joukkueen lento-onnettomuuskoneessa menehtyneitä. Lentoturmassa menehtyi Omskilaisten rakastama maalivahti Vjuhin Aleksander s. 09.01.1973. Kaupunkilaisten sydämissä on paikka myös v. 2008 19-vuotiaana menehtyneelle lahjakaalle pelaajalle Aleksei Tsherepanoville.  
 

Last changed: 14.10.2012 at 10:27

Back

 

Jaa |

 

Karri Rämö