Kuvat: Kalle Kirjalainen

Blogi

Hannu Ulmasen viimeinen puhe jäsenistölle 24.3.2013

Blogi >>

HYVÄT  TOVERIT

Esityslistalla on esitykset, että me olemme toimineet valtuustoryhmää vastaan ja äänestäneet niinkuin kerrottiin. Tämä pitää paikkansa, mutta tämä on vain keihäänkärki tässä asiassa, asiat etenivät tähän pisteeseen ja jo ennen tätä oli tapahtunut paljon. Myös kaupunginjohtaja kysymystä on julkisuudessa esitetty syyksi tähän meidän ratkaisuun, se ei pidä paikkaansa. Se on yksi osatekijä. Jotta asia valkenisi meidän mielestämme oikeassa mittakaavassa, on mentävä syvemmälle. Toimintatapoihin ja menetelmiin tulleet muutokset ovat suurin syy lähtöömme.

Oman valtuustoryhmän perustaminen oli mielestämme meidän kannalta ainoa ratkaisu. Ratkaisumme on harkittu huolella ja perusteellisesti. Ratkaisu ei syntynyt yhdessä päivässä - siihen johtaneet syyt ovat pidemmältä ajalta.

Puntaroituamme asioita monista lähtökohdista päädyimme lopputulokseen, että meillä ei ollut valtuustoryhmässä enää minkäänlaisia toimintaedellytyksiä. Me kolme valtuutettua päätimme jatkaa toimintaamme omana valtuustoryhmänä ja teemme työtä samojen aatteiden ja periaatteiden puolesta, kuin tähänkin asti olemme tehneet. Itsenäinen Heinola on meille tärkein tavoite. Me olemme aatteeltamme sosialidemokraatteja.

Me emme liity mihinkään toiseen ryhmään tällä valtuustokaudella.

Työväenyhdistyksen toiminta on oman näkemykseni mukaan purjehtinut johtamallani kaudella suotuisissa vesissä ja kohti upeaa ja vapaampaa tulevaisuutta. Hyvänä apuna tässä työssä minulla on ollut varapuheenjohtaja Risto Turunen ja koko johtokunta sekä yhdistyksen jäsenet. Me olemme yhdessä  halunneet viedä ja olemme vieneet toimintaa vapaampaan ja avoimempaan politiikantekoon. Työtä on tehty yhdistyksen eteen, ei omien henkilökohtaisten asioiden eteen. Siitä on osoituksena viime syksyn kunnallisvaalien hieno menestys, toimintaan tuli myös mukaan uusia kasvoja.

Nyt, kuluneen viimeisen puolen vuoden aikana demaritoimintaan on tullut minun mielestäni vanhakantaista toimintaa. Se ei kuulu meidän kolmen toimintatapoihin ja tavoitteisiin ja tapaan tehdä kunnallispolitiikkaa. Tämäntyyppinen toiminta romutti toimintamahdollisuutemme yhdistyksessä. Kyseessä oli valtataistelu. En lähde nimeämään henkilöitä ketkä tämäntyyppistä toimintaa ja politiikkaa ovat tähän toimintaan tuoneet, se johtaa vain keskinäiseen eipäs juupas keskusteluun.

On helppo sanoa että miksi emme tuoneet asioita tänne yhdistyksen kokoukseen selvitettäväksi kun havaitsimme jakautumista tässä yhdistyksessä. Se ei mielestäni olisi johtanut muuhun kuin veriseen taisteluun, vastassa oli sellaiset klikit. Mitä hyötyä siitä olisi, minä en sellaista halua enkä jaksa käydä. Olen rauhantekijä, mieluummin väistyn. Minulla on muutakin tekemistä kuin keskinäinen välien selvittely, jos keskinäinen kähinä kuuluu tämän yhdistyksen perinteisiin, niinkuin olen kuullut puhuttavan, antakaa palaa. Johtakoon tätä yhdistystä tästä eteenpäin ne  ketkä sitä valtaa ovat himoinneet. Me kolme väistymme, jäljelle jääneiden on varmaan helpompi olla, tämähän on siis palvelus yhdistykselle kun me lähdemme.

Työväenyhdistys jatkaa varmasti taivaltaan, mutta olen huolissani sosialidemokraattisesta liikkeestä. Puheissa puhutaan uudistumisesta, mutta minun nähdäkseni maailma muuttuu ympärillä, muuttuuko demarien tapa toimia ja tehdä sellaista politiikka että se vetää puoleensa uutta ja nuorta polvea. Vai mennäänkö niinkuin on ennnenkin menty. Tänä päiväna tilanne näyttää Heinolan näkövinkkelistä minun mielestäni todella synkältä.

Hannu Ulmanen, Risto Turunen ja Hannele Rämö

jk. Tässä kokouksessa, Hannu Ulmanen, Risto Turunen ja Hannele Rämö erotettiin SDP nimisestä puolueesta välittömästi ja pöytäkirja oli hyväksytty ja tarkastettu kokouksessa. Samassa yhteydessä puolueesta erokirjeen jätti neljä muuta jäsentä.Last changed: 02.12.2013 at 14:52

Back

 

Jaa |

 

Karri Rämö