Kuvat: Kalle Kirjalainen

Blogi

Tommolan koulu – häikäilemätöntä peliä

Blogi >>

Kaupungin virkamiesjohto ei ole esittänyt yhtään älyllisen tarkastelun kestävää perustetta, miksi Tommolan koulua ei peruskorjattaisi. Jo kaksi kouluselvitystä on päätynyt koulun säilyttämiseen ja valtuusto on myöntänyt varat Tommola-talon suunnittelutyöhön. Valtiolta olisi ollut haettavissa merkittävä avustus korjaustyöhön ja lama-aika olisi ollut parhainta aikaa hankkeen toteuttamiseen.

Sarja uskomattomia verukkeita jatkuu nyt kaupunginjohtajan uusilla sävellyksillä, kuten esimerkiksi, että ”koulut on pidettävä kouluina”. Tämä siis sen jälkeen, kun demokraattinen periaatepäätös Tommola-talon toteuttamisesta on tehty. Tämä siis sen jälkeen, kun valtioneuvosto on linjannut ja velvoittanut kunnat toimimaan siten, että koulujen moninaiskäyttöä tehostetaan ja parannetaan koulujen toimimista palvelu- ja harrastetilana sekä nostetaan liikuntatilojen käyttöastetta.

Himoitsevatko jotkut rakennusliikkeet koulun tonttia tehdäkseen itselleen suurta voittoa? Onko kulisseissa lobattu sopivaa osaa virkamiehiä ja luottamushenkilöitä? Joutuvatko lapset kärsimään siitä, että heidän koulurakennuksensa on hyvällä paikalla? Eivätkö he ole sen arvoisia? 
 
Toivon, että joku asiaan sotkeutunut luottamushenkilö uskaltaisi nyt livetä riveistä ja kertoisi, mitä ja miksi verhojen takana on sovittu ja keskusteltu. Nyt olisi korkea aika peruskorjata myös kaupungin päätöksentekoa ja tuulettaa senkin rakenteita suurempien vaurioiden ehkäisemiseksi.

Last changed: 25.01.2009 at 16:19

Back

 

Jaa |

 

Karri Rämö