Kuvat: Kalle Kirjalainen

Blogi

Vaskikello

Blogi >>

Aamuvarhaisella kollegan kanssa lähdettiin Pohjanmaalle suuntautuvalle työmatkalle. Ajelimme Heinolasta Pohjanmaalle pysähtyen vain kerran menomatkalla Putaanportissa aamupuurolla.

Palatessamme poikkesimme synnyinseudulleni Pyhäsalmelle lounaalle Vaskikelloon. Vaskikellon poronkäristys on muistoja mieleen tuova ruokalaji. Vaskikellon ympäristö on viehattävä ja sen kellokokoelma on ainutlaatuinen koko maailmassa. Vaskikellon ensimmäisessa kellossa on kaiverrus 1973 vuodelta "säilytä luonto kauniina". Kauniina se on säilynytkin tähän kesään saakka.

Kesän kuluessa oli Vaskikellon välittömään läheisyyteen on noussut valtaisa ABC-asema. Toivottavasti idylliseen Vaskikelloon, jota jotkut Lappin menijät nimittävät "lapinportiksi" riittää tulevaisuudessakin asiakkaita niin, että saamme ihastella Vaskikellojen ääntä myös tulevaisuudessakin.

Toivon myös, että muutkin idylliset kahvilaravintolat ympäri Suomea säilyttäisivät elinvoimaisuuden jättihuoltamoiden noustessa naapuriin ja pääteiden varsille, kuin sienet sateella.  

 

Last changed: 17.11.2008 at 00:17

Back

 

Jaa |

 

Karri Rämö